Voor het verbouwen, restaureren en verduurzamen van uw woning is er de mogelijkheid om via het SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting) een zogenaamde particuliere duurzaamheidslening aan te vragen. Het verschilt per gemeente welke soort regelingen er zijn, maar inmiddels is er al in een groot aantal gemeenten de mogelijkheid tot een lening bij plannen die uw woning verduurzamen. Er zijn enkele voorwaarden.

  • U bent eigenaar/bewoner
  • U bent kredietwaardig
  • Uw (verduurzamings)plannen zijn goedgekeurd door uw gemeente of provincie

Hoe vraagt u deze duurzaamheidslening aan?

  1. Informeer bij uw gemeente of provincie naar de mogelijkheden

Uw gemeente of provincie heeft plannen om te verduurzamen. Het is belangrijk dat uw plannen passen bij de plannen die uw gemeente heeft. Daarom zal u eerst goedkeuring moeten krijgen voor een duurzaamheidslening via het SVn van uw gemeente. De gemeente laat u dus weten of uw plannen passen bij de eigen duurzame doelstellingen die de gemeente heeft. Wordt uw aanvraag goedgekeurd, dan ontvangt u een zogenaamde toewijzingsbrief.

  • Een lening aanvragen bij SVn

Een aanvraag start u door op de website van het SVn op de knop ‘aanvragen’ te drukken. U maakt dan een account aan waarbinnen u de rest van uw aanvraag in orde maakt. Het SVn vraagt om persoonlijke gegevens als uw naam, adres, bankrekeningnummer etc. Het SVn stuurt u vervolgens een offerte toe in dit account.

  • Documenten aanleveren

U dient een aantal documenten aan te leveren. Zoals de toewijzingsbrief van uw gemeente. Ook controleert het SVn uw gegevens in het BKR-register om te zien of u kredietwaardig bent.

  • De beoordeling

Uiteindelijk krijgt u een beoordeling van uw aanvraag. Deze kan positief of negatief zijn. Bij een afkeuring krijgt u een afwijzingsbrief in uw SVn account en bij goedkuering gaat uw lening direct in. U betaalt dan maandelijks een aflossing inclusief rente.

Declareren na goedkeuring

Is uw aanvraag goedgekeurd en kunt u aan de slag met uw plannen, dan declareert u de kosten die u maakt uit een bouwdepot. U dient facturen in die de gemeente beoordeelt. SVn betaalt vervolgens rechtstreeks aan de installateurs of aannemers.

Zo werkt de aanvraag van een duurzaamheidslening. Heeft u vragen over deze aanvraag, dan kunt u het beste contact opnemen met het SVn of een duurzaamheidscoach bij uw gemeente.

Van het gas af met de duurzaamheidslening voor de aanschaf van een inductie CV?

In een aantal gevallen past de CVi heel goed in een duurzaamheidslening. Zeker wanneer het een aardgasvrije doelstelling betreft of als u de CVi vooral in combinatie met zonne-energie gaat gebruiken. Omdat het per gemeente zo verschillend kan zijn, is het lastig om te zeggen dat het in uw geval ook zo werkt. Overleg met uw gemeente of uw plannen met betrekking tot verduurzaming in aanmerking komen voor een duurzaamheidslening.

De CVi het alternatief voor uw gasgestookte CV-ketel

Wilt u meer informatie over van het gas af gaan? We vertellen u er alles over op deze site, of neem contact met ons op.

t