Toepassingen CVI inductie CV

De CVi is een ideale manier om uw woning ‘all electric’ met hoge temperatuur te verwarmen en van warm water te voorzien. De CVi kan ingezet worden als combi-CV ketel, maar kan ook in combinatie met andere verwarming- of warmwatersystemen worden toegepast. Op deze pagina vindt u een aantal toepassingen. 

Ga direct naar:

  1. Een gas CV-ketel vervangen
  2. Hetelucht verwarming combineren
  3. Inductie CV en gas combineren
  4. Hybride warmtepomp combineren
  5. Zonneboiler combineren
  6. Inductie CV en gas combineren
  7. Stadsverwarming vervangen
  8. Zwembad verwarmen elektrisch
Van het gas af subsidie, krijg je die met de inductie cv?

Vervanging van uw gas CV ketel

gasketel vervangen door cvi

Kies voor een toekomstbestendige en moderne vervanging van uw gas CV-ketel met onze inductie CV. Het biedt alle functies  van uw huidige ketel en behoudt uw vertrouwde warmte- en comfortniveau. Omdat er geen verbranding plaatsvindt is er geen rook gas kanaal nodig. De inductie CV wordt direct aangesloten op uw bestaande radiatoren of vloerverwarming. Voor vloerverwarming wordt een speciaal programma gebruikt met een temperatuurbegrenzing zodat uw vloerverwarming optimaal functioneert.

De CVi kan op dezelfde plek als uw oude gas installatie worden geïnstalleerd, maar ook in een afgesloten ruimte als een kelder of zolder. Onze professionele monteurs verwijderen uw oude gas installatie en sluiten de gastoevoer naar uw CV af. We vertellen u graag alles over de installatie. 

Indirect gestookte luchtverwarming

heteluchtverwarming met indcutie cv

Een heteluchtverwarming biedt de nodige voordelen. U heeft geen radiatoren en u bent in staat uw woning snel en comfortabel te verwarmen. Als u een heteluchtverwarming heeft, dan wilt u dus waarschijnlijk behouden. Gelukkig is er nu een alternatief als uw ketel defect is en vervangen moet worden.

De CVi vervangt uw indirect gestookte ketel zonder problemen en dankzij de inductietechniek verwarmt deze uw woning nog sneller dan u gewend bent. Met de inductie CV behoudt u dus de voordelen van uw heteluchtverwarming en kunt u profiteren van de voordelen van de inductie CV. Dus heeft u een indirect gestookte gasketel? Dan kunt u met de CVi ook van het gas af.

U vindt voorbeelden van een indirect gestookte opstelling met de CVi op onze ‘ervaringen’ pagina. Wilt u meer lezen over deze toepassing? We vertellen er graag alles over. 

Bespaar tot 70% met een hybride warmtepomp

warmtepomp en inductie cv combineren

Met een warmtepomp bespaart u energie. U wilt echter ook op koudere dagen een warme woning. De combinatie van een inductie CV-ketel en warmtepomp biedt comfortabele verwarming in de winter en energiebesparing in de zomer. De warmtepomp levert lage temperaturen en vraagt minder energie. Op koude dagen – of wanneer u een warm bad wilt – springt de inductie CV bij om de gevraagde hoge temperatuur te leveren. Zo bespaart u energie zonder in te leveren op comfort. Tevens gebruikt u uitsluitend stroom voor uw verwarming. U kunt zich daarom afsluiten van gas en de jaarlijkse vastrecht kosten besparen. Wilt u energie besparen? Kies dan voor een hybride warmtepomp in combinatie met een inductie CV-ketel als u van het gas af wilt. Neem contact op voor meer informatie over deze toepassing. 

Bespaar tot 50% met een zonneboiler

zonneboiler en inductie cv combineren

De zonneboiler of het PVT systeem vangt zonnewarmte op en verwarmt water via een warmtewisselaar. Dit is een goede basis maar niet altijd genoeg om voldoende warmte of warm water te kunnen gebruiken.

Door uw zonneboiler te koppelen aan een inductie CV heeft u altijd warm water en een warme woning. Primair gebruikt u de warmte van uw zonne-installatie, terwijl de CVi alleen bijverwarmt als dat nodig is. Zo hoeft u niet meer te verwarmen met gas en bespaart u geld. Uw besparing kan tot wel 50% oplopen! Bent u hierin geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over deze toepassing. 

Kies voor de combinatie van gas en elektriciteit

van het gas af kosten. Nederland van het gas af

Niet iedereen is er klaar voor om helemaal van het gas afgesloten te worden. Het kan best spannend zijn om  van dat vertrouwde gevoel afscheid te nemen. Kies in dat geval voor de combinatie van gas en de inductie CV-ketel. We behouden uw vertrouwde gas CV en houden de verbinding met  het verwarmingscircuit in tact. Naast uw gas CV sluiten we de CVi ook aan op het circuit.

De inductie CV-ketel fungeert als hoofdverwarming voor uw radiatoren of vloerverwarming. U kunt altijd terugschakelen naar gasverwarming door de CVi uit te schakelen en uw gas CV weer in gebruik te nemen. Dit biedt u optimale flexibiliteit, ongeacht hoe de energieprijzen zich ontwikkelen. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze oplossing.

Stadsverwarming vervangen

heteluchtverwarming met indcutie cv

Het is nog niet zo lang geleden dat stadsverwarming een ideale oplossing leek om een woning te verwarmen. Sinds de energiecrisis is daar verandering in gekomen. Lang bleef onduidelijk hoe het energieplafond ingericht moest worden voor gebruikers van stadswarmte. Ook blijkt besparen met stadswarmte een lastige opgave. Gelukkig is het mogelijk om van stadsverwarming afgekoppeld te worden en een Inductie CV te plaatsen. Indien u geen thermostaat heeft, leveren we deze bij zodat u volledige controle heeft over de warmte in uw woning. Wilt u meer weten over het vervangen van stadsverwarming? Neem contact op voor meer informatie over deze toepassing.

Let u er wel op om de afkoppeling van het stadsverwarmingsnetwerk tijdig aan uw netbeheerder door te geven zodat u niet onnodig aansluitkosten blijft betalen.

Verwarming voor zwembad

heteluchtverwarming met indcutie cv

Heeft u een zwembad? Dan moet u een groot watervolume op temperatuur houden en verwarmen. De CVi is de ideale oplossing voor aanleg of vervanging van uw zwembadverwarming. Een warmtepomp heeft als veel gehoorde klacht dat het badwater alleen in de zomermaanden goed verwarmd wordt. U wilt echter juist ook van uw zwembad kunnen genieten en uw baantjes kunnen trekken als het kouder is of als de zon niet schijnt.

De CVi levert hoge temperatuur in alle omstandigheden en is niet afhankelijk van de buitentemperatuur of van de kracht van de zon om uw badwater te verwarmen. Dat maakt de inductie CV de ideale oplossing om uw zwembad te verwarmen. Wilt u meer informatie over deze toepassing, neem dan direct contact met ons op. 

Ga vandaag nog van het gas af

Binnen 1 dag vervangen we uw huidige gasketel voor een inductie CV.

U komt dus niet zonder warm water te zitten.

Offerte aanvragenContact
t