Van het gas af subsidie en financiering

In steeds meer gemeenten is er subsidie beschikbaar die het aardgasvrij maken van woningen stimuleert. Die subsidies kunt u inzetten voor uw overstap op de Inductie CV. Voorbeelden van de gemeente Amsterdam en diverse gemeenten in Groningen vindt u op deze pagina. Vraag daarom bij uw gemeente naar de actuele subsidieregelingen voor woningverduurzaming of het afkoppelen van uw woning van het gasnetwerk.

Is er nog geen subsidie beschikbaar in uw gemeente? Dan kan een duurzaamheidsfinanciering een aantrekkelijke oplossing zijn. Dat kan via het Warmtefonds of via het SVn. Beide opties hanteren een aantrekkelijk laag rente tarief en bespreken we hieronder.

Omdat niet iedereen in aanmerking komt voor een overheidsfinanciering, werkt In één dag van het gas samen met duurzaamheidsinvestering.nl

Via deze website kunt u meteen uw maandlasten controleren en de aanvraag snel en eenvoudig starten.

Van het gas af subsidie, krijg je die met de inductie cv?

Duurzaamheidsinvestering

In één dag van het gas BV begrijpt dat huiseigenaren hun woning duurzaam willen verbeteren. De aanschaf van een inductie CV ketel is dan een goede stap. Het kan zijn dat u niet in aanmerking komt voor een subsidie of overheidsfinanciering, maar ook niet het volledige offertebedrag wilt of kunt voldoen. Om die reden werken we samen met duurzaamheidsinvestering.nl. Via duurzaamheidsinvestering kunt u direct nagaan wat uw lening gaat kosten en uw aanvraag starten. De medewerkers van duurzaamheidsfinanciering.nl staan u ook graag te woord indien u meer informatie wilt ontvangen.

Actuele subsidieregelingen CVi

In de provincie Groningen en binnen de gemeente Amsterdam is het nu al mogelijk uw CVi met subsidie aan te schaffen.

Subsidie in Groningen

subsidie van het gas af in groningen

In de provincie Groningen is een subsidie beschikbaar van € 10.000,- voor iedere woning die in de gas-aardbevingsgebieden bevinden.  Dit is een aanvulling op het versterkingsprogramma van de Nationaal Coördinator Groningen. Binnen de subsidie ‘Verbetering en  Verduurzaming Groningen’ krijgt u subsidie indien u uw gas CV-ketel laat vervangen door een Inductie CV.  Met de € 10.000,- subsidie wordt de aanschaf van een CVi bijzonder aantrekkelijk:

Uitleg over de subsidieregeling ‘Verbetering en  Verduurzaming Groningen’ en de subsidievoorwaarden vindt u hier.

Groningen: Aanvragen in 3 eenvoudige stappen

 

CVi Offerte aanvragen

Uw vraagt vrijblijvend een offerte aan bij In één dag van het gas! en ontvang een kostenindicatie om van het gas af te komen.

Aanvraag formulier SNN

U vult het aanvraagformulier in via ssn.nl en rondt uw aanvraag af (voor uw veiligheid wordt uw DigID gevraagd). U kunt op deze pagina ook controleren of uw woning in het waardedalingsgebied valt waarbinnen de subsidie van kracht is. Een separaat postcode overzicht kunt u hier downloaden.

Inductie CV reserveren

U reserveert alvast uw bestelling vrijblijvend bij In één dag van het gas! Zodra uw subsidie is toegekend, nemen we contact met u op om de installatie in te plannen. Wordt uw subsidie aanvraag niet toegekend, dan bent u nergens aan gehouden.

Subsidie regeling Amsterdam

subsidie regeling amsterdam

De gemeenste Amsterdam heeft een subsidie beschikbaar indien overgegaan wordt naar een gasvrije verwarming van de woning en gasvrije verwarming van het tapwater. En dat is exact wat de CVi doet. De subsidie is afhankelijk van de wijk waarin u woont en kan oplopen tot wel € 4.500,- . In veel gevallen kunt u zo 30% of meer besparen op uw aanschaf.

Een rekenvoorbeeld:

Aanschaf CVi 9 met 120L boiler 7.674,99
Vervangen meterkast (indien nodig)  1.399,99
Installatiekosten 1.021.50
Totale kosten 10.096,48
Uw subsidie  3.798,24*
U betaalt slechts   6.298,24*

Uitleg over de subsidieregeling heet ‘Duurzame Amsterdamse Gebouwen’. Meer uitleg  over de subsidie en de subsidievoorwaarden vindt u hier.

Amsterdam: Aanvragen in 3 eenvoudige stappen

CVi Offerte aanvragen

Uw vraagt vrijblijvend een offerte aan bij In één dag van het gas! en ontvang een kostenindicatie om van het gas af te komen.

Aanvraag formulier

U vult het aanvraagformulier in op de site van de gemeente Amsterdam. Staat uw buurt niet vermeld in het formulier? Dan kiest u voor ‘Hoofdstuk 2, Stadsbrede subsidie’ en dient de aanvraag in (voor uw veiligheid wordt uw DigID gevraagd)

Inductie CV reserveren

U reserveert alvast uw bestelling vrijblijvend bij In één dag van het gas! Zodra uw subsidie is toegekend nemen we contact met u op om de installatie in te plannen. Wordt uw subsidie aanvraag niet toegekend, dan bent u nergens aan gehouden.

Een duurzaamheidslening

aanvragen

landschap van zaanstreek duurzaam

Om uw woning te verbouwen, restaureren of verduurzamen is er de mogelijkheid om via het SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting) een duurzaamheidslening aan te vragen om aardgasvrij te wonen. In steeds meer gemeenten kunt u zo via het SVn de installatie van de inductie CV tegen aantrekkelijke condities financieren om zo van het aardgas afgekoppeld te worden. 

Een duurzaamheidslening vraagt u in een aantal stappen aan:

  1. Informeer bij het SvN of er specifieke leningen in uw gemeente beschikbaar zijn
  2. Informeer bij uw gemeente of uw plannen in aanmerking komen voor deze lening
  3. Verkrijg een toewijzingsbrief met goedkeuring voor een duurzaamheidslening via uw gemeente
  4. Maak een account aan op de website van het SVn en vul uw gegevens in
  5. Doe de aanvraag voor de betreffende lening digitaal via de website van het SVn

Subsidie van het gas af landelijk

subsidie van het gas af landelijk

Er wordt hard gewerkt om de CVi binnen de landelijke subsidieregeling te laten vallen. Op dit moment is er echter nog geen landelijke subsidie beschikbaar. 

Is er in uw gemeente geen subsidie mogelijk, dan kan het aantrekkelijk zijn om een financiering via het Warmtefonds aan te vragen. Dat kan voor de hele installatie of voor enkele deelmaatregelen om uw woning te verduurzamen.  Bij uw aanvraag zullen we een besparingsberekening meesturen zodat u het rendement van de Inductie CV kunt aantonen.

Bel of mail ons voor informatie over de mogelijkheden.

Financiering via het SVn voor toekomstbestendig gasloos wonen

nederlandse woonwijk met een vijvertje

Het doel van financiering via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) is om de volkshuisvesting in Nederland te verbeteren en te verduurzamen. Dat betreft ook het aardgas vrijmaken van uw woning. Daarom zijn de financieringsvoorwaarden bijzonder gunstig en betaalt u een laag rentepercentage.

Dit houdt in dat u bij overstap van uw gas CV ketel op de inductie CV, u gebruik kunt maken van financiering. Kookt u nog niet gasloos? U kunt zelfs uw elektrische kookinstallatie direct meefinancieren.

Per gemeente kan het verschillen welke welke type financieringen beschikbaar zijn. Wilt u weten of financiering van het aardgas vrijmaken van uw woning in uw gemeente via het SVn mogelijk is? Kijk dan op svn.nl.

Zo werkt het: Vul uw woonplaats in op het blok ‘Betaalbaar wonen is dichter bij dan u denkt’ en maak een keuze voor het type lening dat het beste bij u past. 

Twijfelt u of financiering in uw gemeente mogelijk is ? Of twijfelt u tussen de financieringsopties? Wij kijken graag met u mee. Stuur dan een bericht naar info@ineendagvanhetgas.nl.

In deze Gelderse gemeenten wordt een SVn-lening aangeboden

informeer bij de betreffende gemeente voor meer informatie op kijk op svn.nl

Aalten
Apeldoorn
Arnhem
Barneveld
Berg en Dal
Berkelland
Beuningen
Bronckhorst
Brummen
Doesburg
Doetinchem

Druten
Ede
Elburg
Epe
Ermelo
Harderwijk
Heerde
Lingewaard
Lochem
Maasdriel
Neder-Betuwe

Nijmegen
Nunspeet
Oldebroek
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overbetuwe
Putten
Renkum
Rheden
Rozendaal
Scherpenzeel

Tiel
Voorst
Wageningen
West Betuwe
Wijchen
Winterswijk
Zaltbommel
Zevenaar
Zutphen

Ga vandaag nog van het gas af

Binnen 1 dag vervangen we uw huidige gasketel voor een inductie CV.

U komt dus niet zonder warm water te zitten.

Offerte aanvragenContact
t