Vlak voor haar val heeft het kabinet het langverwachte Nationaal Plan Energiesysteem en het Programma Energiehoofdstructuur gepresenteerd, waarin de strategie, richtinggevende keuzes en ruimteopgave voor een CO2-neutraal energiesysteem worden uiteengezet. Een belangrijke conclusie is dat elektriciteit de toekomst heeft in Nederland. Gas moet plaatsmaken voor stroom. De maatregelen moeten leiden tot een betrouwbaarder en goedkoper toevoer van stroom in verhouding tot het huidige kwetsbaar gebleken gastoevoersysteem.

Het elektriciteitssysteem wordt beschouwd als de “ruggengraat van het energiesysteem” en het kabinet streeft naar maximale groei van het groene stroomaanbod tot 2035, waarbij verdere groei ook daarna noodzakelijk blijft, afhankelijk van maatschappelijke en economische ontwikkelingen. Het kabinet baseert zich hierbij op de hoogste vraagscenario’s in alle sectoren.

Uit de plannen blijkt dat het kabinet inzet op maximale elektriciteitsproductie, ontwikkeling van importketens en robuuste uitbreiding van de energie-infrastructuur op basis van de hoogste vraagscenario’s. Hierdoor wordt strategische leveringszekerheid gegarandeerd. Het kabinet neemt actief het voortouw en schaalt nu al maximaal op, zonder af te wachten.

Met de toenemende focus op elektriciteit als de toekomst van energie in Nederland, is de beschikbaarheid, betaalbaarheid en betrouwbaarheid van elektriciteit gewaarborgd. Dit is gunstig voor huishoudens die overstappen op inductie cv-systemen.  Voor hen maakt de onzekere gas-toekomst plaats voor een betrouwbaar op stroom gebaseerd energiesysteem.

Bovendien kan de verschuiving naar elektriciteit als energiebron leiden tot prijsvoordelen. Elektriciteitstarieven zijn historisch gezien minder instabiel dan de prijzen van fossiele brandstoffen. Door te kiezen voor stroom gevoede verwarming en warm water, kunnen bezitters van inductie cv-systemen profiteren van stabielere en mogelijk lagere energiekosten op de lange termijn.

Wil je weten wat een overstap naar een efficiënte elektrische inductie CV voor jou betekent? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

t