De inductie CV ketel:
Doorbraak in duurzaam verwarmen

Met de technologische doorbraak van de inductie CV ketel (CVi)  is het voor iederéén mogelijk om snel en rendabel gasloos te wonen. 

De inductie CV is 100% elektrisch, maar niet vergelijkbaar met een elektrische boiler of elektrische verwarming. Zo bespaart de CVi  tot 30% op de warmtevraag doordat het aangevoerde water wordt voorverwarmd. De slimme regeltechniek zorgt ervoor dat de warmte uit het inductiecircuit hiervoor wordt hergebruikt. Het gevolg is dat de boiler minder hoeft bij te warmen waardoor minder energie nodig is. 

Dankzij ons premium partnership met distributeur EG2 beschikken we altijd over voldoende voorraad en bieden we de laagste prijsgarantie!

Uw aanschaf kan ook worden gefinancierd via duurzaamheidsfinanciering.nl

Inductie CV ketel van CVi
Hoog rendement met de CVi inductie CV, nederland binnen 1 dag van het gas

Hoog rendement met inductie CV

Inductie kent u waarschijnlijk al van de inductiekookplaat. Wat u wellicht niet wist, is dat inductie al enige tijd gebruikt wordt in industriële toepassingen om snel tot hoge temperaturen te verwarmen. Deze innovatieve techniek is nu doorontwikkeld zodat verwarmen van woning, winkel of kantoor mogelijk wordt en uw gasketel vervangen kan worden. En vervangt u een oude ketel met een laag rendement, dan gaat u zelfs minder voor uw energie betalen. Dat is de CV-ketel op inductie ofwel de CVi!

Besparen met indirecte gestookte hetelucht installatie

De CVi kan uw woning moeiteloos verwarmen. Ook als u over een indirect gestookte hetelucht verwarming beschikt. Dat is goed nieuws als uw gasgestookte installatie aan vervanging toe is.

Bovendien blijkt de CVi als warmtebron voor uw hetelucht installatie bijzonder zuinig. Door de inductietechniek is het circuit namelijk sneller warm dan uw gasketel deze kan verwarmen. Zo bespaart u energie en behoudt u het comfort van uw hetelucht verwarming! 

rooster voor hetelucht verwarming
Inductie Cv meteen warm water

Snel warm water

De inductie unit van de CVi zet energie direct om in bruikbare warmte. Zonder tussenkomst van een brander. De inductie CV-ketel heeft een ongekend hoog rendement. U beschikt  direct over bruikbaar heet water. Zo levert de CVi volgens een test van een erkend Nederlands keurings instituut voor warmte en water apparaten  11 liter per minuut op 40 graden. Daarmee is een bad van 120 liter eenvoudig te vullen. U hoeft daarom niet te investeren in een extra elektrische boiler die het energieverbruik onnodig verhoogt. En uiteraard is het kraanwater in de keuken direct op temperatuur.

Met gemak radiatoren warm

Doordat het water snel op hoge temperatuur beschikbaar komt, is de inductie CV met gemak in staat tot het verwarmen van radiatoren tot een aangename temperatuur. Iets waarvoor een warmtepomp bijvoorbeeld niet geschikt is.

En in vergelijking tot een elektrische ketel zorgt deze opwarmsnelheid ervoor dat met minder vermogen een groter oppervlak kan worden verwarmd.

Ook heeft de inductie CV géén gehorige buitenunit die úw rust én de rust van uw buren kan verstoren zoals bijvoorbeeld  bij een warmtepomp of  een airconditioning het geval is.

Onze Inductie CV’s

De inductie CV ketel is geruisloos en daarom niet hinderlijk in uw woning. Dat is heel wat anders dan een warmtepomp die tot wel 65dB produceert. De CVi heeft geen buitenunit en geeft dus geen geluidsoverlast voor uw buren.

De CVi’s zijn compact in formaat. Rekeninghoudend met de aansluitingen op uw leidingen volstaat een vrije ruimte van  200 cm hoog bij 100 cm breed en 45 cm diep om de CVi te kunnen installeren.

Dankzij de elektrische voeding stoot de CVi in tegenstelling tot een gas CV-ketel geen koolmonoxide uit. Zo is de CVi extra veilig voor uw gezin.

Inductie CV ketel van in één dag van het gas af. Snel warm water is één van de voordelen.

Technische Informatie
Welke model past bij u?

Appartement
of tussenwoning

in een dag van het gas af met de cvi

CVi /6

Vanaf € 7.298,-
(excl €1.500,- zomerkorting)
incl 45 L accumulator
èn met gratis slimme thermostaat twv € 290,40

Besparing op warmtevraag
tot 20%


CW Waarde
CW4/55 gr


Benodigde elektra voorziening
400v/3 x 25A/ 20C afgezekerd


Hoge temperatuur CV
geschikt voor radiatoren


Vermogen
6kW + 1,5 kW max


Geschikt voor
Radiator, vloer


Garantie: 5 jaar

Co/Co2 uitstoot: 0%

Straling vrij / EMC Gekeurd

 

Grotere tussenwoning
of hoekhuis

in een dag van het gas af met de cvi inductie cv ketel

CVi /9

Vanaf € 7.623,-
(excl €1.500,- zomerkorting)
incl 45 L accumulator
èn met gratis slimme thermostaat twv € 290,40

Besparing op warmtevraag
tot 25%


CW Waarde
CW4/ 55 gr


Benodigde elektra voorziening
400v/3 x 25A/ 20C afgezekerd


Hoge temperatuur CV
geschikt voor radiatoren


Vermogen
9kW + 1,5 kW max


Geschikt voor
Radiator, vloer, convector
en hete lucht


Garantie: 5 jaar

Co/Co2 uitstoot: 0%

Straling vrij / EMC Gekeurd

CW4 getest erkend keurings instituut voor warmte en water apparaten.

Twee onder één kap
of vrijstaand

in een dag van het gas af met de cvi inductie cv ketel

CVi /12

Vanaf € 8.060,-
(excl €1.500,- zomerkorting)
incl 45 L accumulator
èn met gratis slimme thermostaat twv € 290,40

Besparing op warmtevraag
tot 30%


CW Waarde
CW5/ 55 gr


Benodigde elektra voorziening
400v/3 x 35A/ 25C afgezekerd


Hoge temperatuur CV
geschikt voor radiatoren


Vermogen
12kW + 1,5 kW max


Geschikt voor
Radiator, vloer, convector
en hete lucht


Garantie: 5 jaar

Co/Co2 uitstoot: 0%

Straling vrij / EMC Gekeurd

Onze klanten aan het woord

Dankzij de snelle en professionele aanpak van In één dag van het gas! heb ik geen last meer van de stijgende gasprijs

Martijn uit Zuidwolde

In één dag van het gas is deskundig en zoekt altijd de beste oplossing voor de situatie.

Jan uit Tilburg

In één dag van het gas zet de klant echt centraal waarbij geen moeite hen teveel is.

Ans uit Sappermeer

Veelgestelde vragen

Moet ik een zwaardere aansluiting in de meterkast aanvragen voor de CVi?

Voor de 6/9kW is in de meeste gevallen geen verzwaring nodig als u al over een 3-fase aansluiting beschikt. Voor deze CVi modellen is een 3x25A aansluiting nodig die met 20A is afgezekerd. Voor de 12kW CVi is een 3x35A aansluiting nodig. Indien u al over de juiste aansluiting beschikt en de meterkast anders moet worden afgezekerd kunnen wij dit voor u verzorgen. Indien uw aansluiting moet worden verzwaard kunt u dit aanvragen bij uw netbeheerder.

Hoe lang heb ik garantie op de CVi?

Op de CVi zit 5 jaar garantie. Dat is een stuk langer dan u van een gas CV-ketel gewend bent. Bovendien heeft de CVi volgens onderzoek van de TU Eindhoven een verwachte levensduur van 25 jaar. Dat houdt in dat u 2 maal zo lang doet met de CVi dan met uw gas CV en tevens een langere levensduur heeft dan een warmtepomp kan geven. Daarmee bespaart u vervangingsuitgaven in de toekomst!

Waarom CW en geen COP waarde?

De prestatie van de CVi wordt uitgedrukt in CW ofwel comfortwaarde. Dit is een getest en ingeburgerde methode om te kunnen bepalen of een installatie wel of niet kan voldoen aan de behoefte van een huishouden. Het meest gezochte comfortniveau is CW4. Met een CW4 ketel wordt uw woning warm en kunt u lekker warm douchen of een bad nemen (120 liter in 11 minuten).

De COP waarde is een momentopname en laat zien hoeveel warmte een apparaat uit energie kan halen. Bij de warmtepomp is dat een probleem doordat de bron van de warmtepomp de buitentemperatuur is. Bij een lage temperatuur heeft de warmtepomp een lage COP en in de zomer een hoge. Uiteraard wordt de meeste gunstige, hoge waarde gebruikt in de productinformatie. Daarmee weet u echter niet of u uw woning voldoende warm kunt krijgen en of u voldoende warm water voor uw douche of bad heeft.

Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, gebruiken we daarom de CW indicatie. Net zoals u dat gewend bent van uw gas CV. Zo heeft instituut KIWA vastgesteld dat de meest gangbare uitvoering, de CVi9 een CW-waarde 4 heeft. Daarmee bent u dus verzekerd van een bovengemiddeld comfort met voldoende warmte en warm water voor een groot huishouden.

Hoe warm wordt het water met een CVi Inductie CV?

De CVi Inductie CV kan probleemloos heet water van 85 graden leveren. Levering tot 90 graden is ook mogelijk, maar kan leiden tot het uit- en aanschakelen van het systeem. Om dat te voorkomen is de CVi ‘begrenst’ op 85 graden. Dat is 5 graden warmer dan uw gas CV aan kan en maar liefst 30 graden warmer dan de meeste warmtepompen kunnen leveren.

Kan een CVi koelen?

Nee. De CVi doet exact hetzelfde als uw gas CV ketel. Koelen is dus niet mogelijk.

Hoeveel stroom verbruikt de Inductie CV ketel en wat betekent dit voor mijn energiekosten?

De CVi zal meer stroom verbruiken dan u gaat besparen door afscheid te nemen van uw CV-ketel. Het verschil is echter niet groot en u behoudt het comfort dat u van uw gas CV gewend bent. Wel vervalt de gasrekening direct en is het huis klaar voor de toekomst. Als u zonnepanelen plaatst of uw woning isoleert, dan gaat u nu al direct besparen op de verbruikskosten.

Kan de inductie cv ketel energie opslaan uit mijn zonnepanelen?

Indirect kan de CVi energie opslaan door overdag het water in de accumulator te verwarmen. Als u later warm water nodig heeft gebruikt u geen energie tot uw accumulator (buffervat) leeg is. Afhankelijk van het model kunnen buffervaten tot 200 liter geleverd worden.

De energie uit uw panelen wordt met andere woorden thermisch opgeslagen in water. Dat wordt helemaal voordelig als de salderingsregeling afbouwt. Volgens het laatste voorstel zal de saldering over 2,5 jaar afbouwen en is thermische opslag extra voordelig.

Wat is het formaat van de CVi en hoe wordt deze geplaatst?

De meest gebruikte opstelling van de CVi met 45L accumulator of warmteboiler is  200cm hoog, 100 cm breed en 45 cm diep. In deze opstelling is de warmwaterboiler onder het systeem geplaatst.

Er zijn echter andere opstellingen mogelijk. Zo kan de warmwaterboiler op verzoek ook aan naast de CVi geplaatst worden.

De CVi bestaat uit 2 delen; 1 voor uw CV en 1 voor uw warmwatervoorziening. Deze delen kunnen zowel boven elkaar (verticaal) als naast elkaar (horizontaal) worden geplaatst

De CVi heeft geen buitenunit. Daar hoeft u dus geen rekening mee te houden.

Hoe kan de CVi tot 30% besparen op mijn warmtevraag?

Via het inductiecircuit wordt vloeistof snel tot een hoge temperatuur opgewarmd. De warmte die bij dit proces vrijkomt wordt niet verspild maar hergebruikt. Door de verwarmde vloeistof in de boiler rond te blijven pompen wordt het tapwater op 60 graden voorverwarmt. Hierdoor is er veel minder energie nodig om heet tapwater te krijgen. Op deze manier wordt dezelfde energie tweemaal gebruikt; om heet water te leveren en om water in de boiler voor te verwarmen. Zo heeft de TU Eindhoven vastgesteld dat besparing op de warmtevraag oploopt tot 30%.

Ga vandaag nog van het gas!

Binnen 1 dag vervangen we uw huidige gasketel voor een inductie CV ketel.

U komt dus niet zonder warm water te zitten.

Offerte aanvragenContact
t