Geen gas meer en toch het comfort dat u gewend bent

Bent u eigenaar van een indirect gestookte heteluchtverwarming? Bijvoorbeeld van een Brink of een Lennox? En is uw CV-ketel defect of aan vervanging toe? Dan is het zoeken naar andere verwarmingsopties nog niet zo simpel. U wilt natuurlijk het liefst uw heteluchtverwarming behouden. Begrijpelijk, want een heteluchtverwarming is bijzonder comfortabel.  En u heeft veel aandacht besteedt aan het optimale ventilatiesysteem om de warmte overal waar u maar wilt te verspreiden.

U wilt dus niets liever dan uw vertrouwde systeem behouden en u heeft geen zin in een ingrijpende verbouwing. Maar een nieuwe gasgestookte CV-ketel is waarschijnlijk geen goede lange termijn investering. Zeker omdat we allemaal van het gas af moeten in de toekomst en de ontwikkeling van de gasprijs erg kwetsbaar voor invloed is gebleken. Een warmtepomp is een ander alternatief, maar in de praktijk is een warmtepomp vaak geen goede oplossing om uw heteluchtsysteem op temperatuur te houden. Dat komt omdat een warmtepomp niet constant en in alle omstandigheden boven de 50 graden kan verwarmen. Zeker niet als de temperaturen lager worden en u de warmte hard nodig heeft. Niet alleen wordt uw woning niet warm, het rendement van uw warmtepomp daalt drastisch met hoge verbruikskosten tot gevolg.

Een elektrische CV-ketel als alternatief?

De standaard elektrische CV-ketel is een ander alternatief. Maar omdat het rendement beperkt is en geen warm water voor douche en keuken kan leveren, kunt u daar beter niet voor kiezen. Tevens is de capaciteit van een conventionele elektrische ketel beperkt. U heeft dus al snel veel vermogen nodig. We schreven al eerder een blog over de elektrische cv-ketel versus de inductie cv-ketel.

De CVi inductie CV daarentegen is een uitstekende vervanging voor de oude CV-ketel die aangesloten is op een indirect gestookte hetelucht verwarming. De CVi is een elektrische inductie HR ketel die zowel comfortabele warmte als warm water voor uw douche, bad of keuken levert. Dankzij slim hergebruik van de warmte die het inductieproces levert kunt u een besparing realiseren die toe wel 30% oploopt. Dat is zeer vergelijkbaar met moderne gasgestookte HR-ketels. Dankzij de inductie techniek kan met minder vermogen een groter oppervlak worden verwarmd.

De voordelen van een inductie CV-ketel i.c.m. heteluchtverwarming

  • Comfort: De CVi (inductie CV) is comfortabel, de warmte wordt snel gegenereerd en beter verdeeld. Hierdoor is er minder kans op koude plekken in huis en wordt de lucht sneller opgewarmd. De CVi vervangt direct uw oude CV-ketel met hetzelfde comfort.
  • Efficiëntie: De CVi is efficiënt. Dit komt omdat de inductie CV gebruik maakt van elektromagnetische inductie om warmte te genereren. Hierdoor wordt er nauwelijks energie verspild en wordt er veel warmte gegenereerd waarmee hoge temperatuur geleverd kan worden. In veel gevallen heeft u met een Inductie CV ketel lagere stookkosten om uw heteluchtsysteem te verwarmen dan met een gas CV ketel.
  • Besparing op de warmtevraag; Heeft u zonnepanelen, dan verwarmt u overdag het water in een accumulator zodat u in de avond over ‘gratis’ warm water kunt beschikken. Hierdoor bespaart u op uw warmtevraag en daarmee op uw energiekosten.
  • Veilig en stil: De CVi is veilig en relatief stil omdat er geen brandend gas gebruikt wordt. Dit vermindert het risico op gaslekken, brandgevaar en koolmonixide vergiftiging. En u heeft geen kabaal op zolder van een ketel die constant aan en uit springt.
  • In sommige gevallen is er subsidie mogelijk!

Een inductie CV vervang één op één uw gasgestookte CV-ketel

Kortom; als u op zoek bent naar een vervanging voor uw defecte of verouderde gasgestookte CV-ketel voor uw indirect gestookte heteluchtverwarming, dan is de inductie CV een uitstekende optie. Met een besparing op de warmtevraag die oploopt tot wel 30% en de voordelen van efficiëntie, veiligheid, duurzaamheid en comfort, biedt de CVi een oplossing die aansluit bij uw verwarmingseisen en bijdraagt aan een duurzamere toekomst. U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over hoe de CVi uw huis warm kan houden, we helpen iedereen in Nederland graag van het gas in één dag!

t