Uw installatie klaar voor de toekomst!

Voor de installatie maken we uitsluitend gebruik van onze eigen monteurs. Ze zorgen niet alleen voor een professionele installatie, maar ook voor onze 24/7 service.  

Uw inductie CV kan in de meeste gevallen op dezelfde plek als uw gas CV worden geïnstalleerd en wordt aangesloten op uw bestaande radiatoren of vloerverwarming. Onze monteurs verwijderen uw oude gas installatie en sluiten de gastoevoer naar uw CV af. Als u wilt  kunt gewoon op gas blijven koken.

1. Verwijdering oude installatie

2. Montage inductie CV op 3 fase aansluiting

3. Optioneel: Vervanging 1 fase meterkast naar 3 fase

4. Comfortabel en zorgvrij genieten

Voorbereiding en aansluiting

De installatie bestaat uit een unit voor uw verwarming, een unit voor warm water en een meegeleverd buffervat waarin het verwarmde water op temperatuur wordt gehouden. Inclusief buffervat heeft u een vrije ruimte nodig van 200cm hoog, 100 cm breed en 45 cm diep. Op verzoek kunnen beide units ook naast elkaar worden geplaatst en kan het buffervat ook naast de unit worden geplaatst. Zo is er altijd wel een passende opstelling voor uw CVi te maken.

De inductie CV moet worden aangesloten op een 3 fase elektra aansluiting van 25Ah. In veel woningen zal deze 3 fase aansluiting al bestaan. Indien de 3 fase aansluiting niet aanwezig is dan kunt u dat aanvragen bij uw netbeheerder. Onze monteurs zullen vervolgens uw meterkast aanpassen zodat het 3 fasen stroompunt gerealiseerd kan worden.

 

Wij breiden uw meterkast uit

Heeft u nog geen 3 fase meterkast of beschikt u niet over de juiste afzekering om uw CVi te kunnen plaatsen? Geen nood. Wij kunnen iedere meterkast passend en veilig uitbreiden zodat uw CVi geheel volgens de geldende norm kan worden geïnstalleerd.

Ook bouwen wij uw 1-fase meterkast om naar een 3-fase meterkast. In de meeste gevallen is het niet nodig uw complete meterkast te vervangen, maar volstaat een uitbreiding die passend afgezekerd is en voorzien is van een 3-fase aardlekschakelaar. We leggen daarbij ook meteen het krachtstroom punt aan op de plek waar de CVi geplaatst wordt. Bij de offerte aanvraag kunt u aangeven welke situatie bij u van toepassing is. U ontvangt de werkzaamheden gespecificeerd op uw offerte.

Om uw meterkast te kunnen omzetten van een 1-fase naar een 3-fase meterkast is het nodig uw aansluiting aan te laten passen door uw netbeheerder. Dit kan enige tijd in beslag nemen. Vraag uw netbeheerder om meer informatie of kijk op mijnaansluiting.nl.

3 fase meterkast voor in de inductie cv installatie

Veilig & Conform

Uiteraard voldoen al onze installateurs aan de geldende normering en wordt uw installatie veilig en conform de richtlijn opgeleverd. Bovendien zijn onze installateurs gecertificeerd zodat u de zekerheid heeft dat mogelijke aanpassingen aan uw elektranetwerk of uw meterkast deskundig worden uitgevoerd.

1 fase of 3 fase

U kunt aan de schakelaars in de meterkast zien of u een 1 fase of een 3 fase groepenkast heeft. Zijn er 3 schakelaars aan elkaar verbonden? Dan heeft u een 3 fase kast, Zitten de schakelaars los, dan wijst dat op een 1 fase kast.

Een andere manier is om te kijken naar de Volt-waarden die worden aangegeven op de kWh-meter in de meterkast (of energienota).

  • Bij een 1 fase aansluiting is de vermelde waarde: 220/230V.
  • Bij een 3 fase aansluiting zie u staan: 3×220/230V of 380/400V.

Uiteraard kunt u bij uw netbeheerder ook informeren welke aansluiting u heeft. Hieronder vindt u de verwijzing naar de netbeheerders.

Stap nu over op de inductie CV!

Profiteer snel van een gasloze woning met hoog comfort

Offerte aanvragenMeer informatie
t