Als eigenaar van zonnepanelen heb je waarschijnlijk gemerkt dat energiebedrijven de terugleververgoedingen voor zonne-energie aanzienlijk hebben verlaagd. In een recente onderzoek van Energievergelijk.nl, zijn 51 energiecontracten geanalyseerd. Het onderzoek toont aan dat de vergoedingen meer dan gehalveerd zijn.

Dat lijkt slecht nieuws, maar er zijn manieren hoe je het meeste voordeel kunt halen uit je zelfopgewekte stroom. Een slimme oplossing is de aanschaf van een inductie CV-ketel. In dit artikel zullen we uitleggen waarom dit een verstandige investering is als je van het gas af wilt en al zonnepanelen hebt.

Energiebedrijven halveren terugleververgoedingen:

Uit het onderzoek van Energievergelijk.nl blijkt dat de Nederlandse energiebedrijven de terugleververgoedingen voor zonnepanelen sterk hebben verlaagd. Waar eerder nog meer dan 20 eurocent per kilowattuur werd betaald, is dit bedrag nu ruimschoots gehalveerd naar gemiddeld 8 eurocent per kilowattuur. Enkele energieleveranciers, zoals Greenchoice, bieden nog relatief hogere vergoedingen, maar bij de meeste energiemaatschappijen zijn de vergoedingen fors gedaald.

Waarom je je zonne-energie beter kunt verbruiken:

Met de voortdurende daling van de vergoeding voor teruggeleverde stroom wordt het steeds minder interssant om overtollige elektriciteit aan het net te leveren. In plaats daarvan is het verstandiger om je zelfopgewekte stroom direct te verbruiken. Hier biedt de inductie CV-ketel uitkomst. Door te investeren in een inductie CV-ketel kun je je zonne-energie optimaal benutten en bespaar je ook nog eens flink op je gasrekening!

De voordelen van een inductie CV-ketel:

Een inductie CV-ketel werkt op stroom en maakt gebruik van geavanceerde technologie om je huis efficiënt te verwarmen. In tegenstelling tot traditionele CV-ketels die op gas werken, maakt een inductie CV-ketel gebruik van de elektriciteit die je zonnepanelen opwekken. Hierdoor kun je je zelfopgewekte stroom direct gebruiken voor het verwarmen van je huis. Hierdoor heb een aanzienlijk voordeel van je zonnepanelen en blijf je profiteren van de energie die je opwekt.

De slimme investering:

Als je van het gas af wilt en al zonnepanelen hebt, is de aanschaf van een inductie CV-ketel een slimme investering. Door je energie direct te verbruiken in plaats van terug te leveren, minimaliseer je je afhankelijkheid van energiebedrijven en de dalende vergoedingen. Bovendien draag je bij aan een duurzamere toekomst.  De inductie CV maakt namelijk geen gebruik van fossiele brandstoffen en stoot daarom geen schadelijke stoffen uit.

Kortom, met een dalende terugleververgoedingen voor zonnepanelen die steeds verder dalen, is het verstandig om je zelfopgewekte stroom optimaal te benutten. Een inductie CV-ketel biedt hiervoor de ideale oplossing. Naast het besparen van geld en het verminderen van je afhankelijkheid van energiebedrijven en van het dure en onzekere gas. Als extra bonus draag je ook nog eens bij aan een duurzame toekomst. Met de  inductie CV-ketel kan je je zonne-energie efficiënt te gebruiken en tevens genieten van een comfortabel verwarmd huis.

t