Blokverwarming werd ooit gezien als een innovatieve oplossing, maar nu rijzen de kosten de pan uit. De bewoners van blokcomplexen (zoals flats of appartementen) hebben geen controle over deze stijgende kosten. De discussie over de almaar stijgende kosten voor de bewoners loopt al sinds ver voor de energiecrisis. Zo stegen de verwarmingskosten in 2021 al met maar liefst 67%. Nu in augustus 2023 stijgen de kosten voor gebruikers van blokverwarming opnieuw en dreigt blokverwarming een blok aan het been te worden.

Subsidies ter compensatie: een tijdelijke oplossing
Hoewel er pogingen zijn gedaan om de kosten te beheersen, zoals een tijdelijke subsidie voor iedereen die is aangesloten op blokverwarming, zijn deze maatregelen in veel gevallen ontoereikend. Sommige flatbewoners betalen nu al meer dan €2,50 per m3, inclusief alle kosten. Met de verwachte stijging van de gasprijs kan dit eind 2023 oplopen tot boven de €3 per m3. Zelfs met de halfjaarlijkse subsidie voor blokverwarming zijn de kosten veel hoger dan het huidige energieplafond van €1,45 die ‘gewone’ gasverbruikers betalen.

De Inductie CV als dé oplossing
In een wereld waar gasprijzen onvoorspelbaar zijn en de kosten van blokverwarming stijgen, gaan steeds meer mensen op zoek naar betrouwbare alternatieven. De inductie CV-ketel is zo’n aantrekkelijke keuze, vooral voor bewoners van appartementen en flatgebouwen.

Waarom is de inductie CV zo geschikt voor deze situaties? Omdat er geen verbranding plaatsvindt. Er is geen noodzaak om gasleidingen aan te sluiten of een rookgaskanaal aan te leggen. In plaats daarvan word je eenvoudigweg van het blokverwarmingsnet afgekoppeld en krijg je je eigen inductie CV. Met deze overstap ben je niet alleen af van de fluctuerende gasprijzen, maar krijg je ook volledige controle over je kosten. Het resultaat is meer zekerheid, comfort en gemoedsrust, in een tijd waarin deze kwaliteiten steeds belangrijker worden. Het is een stap naar een duurzamere en zelfstandige manier van verwarmen, die helemaal past binnen de moderne levensstijl.

Wat moet je weten over blokverwarming?
Blokverwarming is een centraal systeem dat warmte levert aan een hele flat of een groep gebouwen. Hoewel het ruimte en kosten kan besparen door het gebruik van een centrale ketel, zijn er ook nadelen, zoals ingewikkelde tarieven en gebrek aan verwarming buiten het stookseizoen.

Maak de overstap met In één dag van het gas BV”
Bij In één dag van het gas BV bieden we een naadloze overgang naar inductie CV-ketels. We sluiten de CVi aan op je bestaande radiatoren, terwijl de overige bewoners de blokverwarming behouden. Wil je afscheid nemen van de stijgende kosten en de complexiteit van blokverwarming? Neem contact met ons op, en ontdek hoe we je kunnen helpen bij het maken van een duurzame en kostenbesparende keuze.

t