Bespaar met uw bestaande gas CV installatie

De CVi verwarmt uw woning snel en comfortabel dankzij de hoge temperatuur. De inductie ketel levert met gemak dezelfde prestatie als een CW5 gasketel en beschikt over een Kiwa keur die deze prestaties bevestigt. Het CW5 comfortniveau houdt niet alleen in dat uw woning ook in de koude dagen warm is. Ook weet u zo dat u met gemak een bad in 10 minuten met warm water van minimaal 40 graden gevuld heeft en dat u 2 douches tegelijk kunt gebruiken.

Ondanks deze eigenschappen van de CVi is het niet altijd noodzakelijk om van uw huidige systeem afscheid te nemen. We noemen een paar situaties waarbij uw huidige verwarming of warmwatervoorziening gewoon in tact kan blijven en in de meeste gevallen kan samenwerken met de inductie CV.

inductie cv combineren met huidige gas ketel of warmtepomp

Nog niet van het gas? Kies voor de combinatie

Niet iedereen is er klaar voor om helemaal van het gas afgesloten te worden. Dat begrijpen we maar al te goed. Veel Nederlanders zijn opgegroeid met gasverwarming als een vanzelfsprekende keuze. Voor hen kan het spannend zijn om van dat vertrouwde gevoel afscheid te nemen. Zelfs in de wetenschap dat gasverwarming zijn langste tijd gehad heeft. Om die reden hebben we het mogelijk gemaakt uw vertrouwde gas CV aan het verwarmingscircuit gekoppeld te houden.

inductie cv ervaring

We installeren de inductie CV ketel als hoofdverwarmingsbron voor uw radiatoren of uw vloerverwarming. Uw gas CV ketel koppelen we echter niet af, maar leiden we eenvoudig gezegd om. Mocht u er aanleiding toe zien, dan kunt u altijd de gas CV weer inschakelen en de omleiding uitschakelen.

Vanaf dat moment verwarmt u weer met gas zoals u dat altijd gewend bent. Optimale flexibiliteit dus. Hoe de energieprijzen zich ook zullen ontwikkelen, u weet zeker dat u altijd de beste optie binnen handbereik heeft.

Bespaar tot 70% met een hybride warmtepomp!

De inductie CV ketel levert als gezegd hoge temperaturen en wordt direct zonder aanpassingen op uw bestaande verwarming aangesloten. Zo weet u zeker dat u ook in de winter geen koude douche heeft en dat u over een comfortabel verwarmde woning beschikt.

Wilt u naast een comfortabele woning ook energie besparen, dan is de combinatie met een hybride warmtepomp de beste oplossing. De warmtepomp levert lage temperatuur en vraagt dus minder energie. Daarmee kunt u besparen zodra het kan. Inmiddels weten we dat een warmtepomp niet altijd voldoende warmte levert. Op de koude dagen of zodra u een warm bad wilt, springt de CVi bij om de gevraagde hoge temperatuur te leveren. Zo kunt ook energie besparen zonder op comfort in te leveren. Bijkomend voordeel is dat u zich ook écht van het gas kunt laten afsluiten en zo de jaarlijkse vastrecht kosten voor gas uitspaart.

Dus heeft u al een hybride warmtepomp en wilt u toch van het gas? Dan is de inductie CV de beste keuze.

combineren inductie cv cvi met hybride warmtepomp

Bespaar tot 50% met een zonneboiler

Met een zonneboiler kunt u flink wat besparen op uw energierekening. Hoe meer warm water u gebruikt, hoe verder uw besparing oploopt. Uw zonnecollectoren vangen de zonnewarmte op in de collectoren. Via een warmtewisselaar wordt uw water verwarmt. In de meest gevallen betreft het alleen het tapwater voor douche, bad of keuken. Maar met een combi opstelling kunt u zelfs uw woning verwarmen. De beperking van de zonneboiler zit in de wisselende hoeveelheid zonlicht die beschikbaar is. In het najaar en de winter is dat uiteraard een stuk minder dan in het voorjaar en in de zomer.

cvi inductie cv combineren met zonneboiler

 

Door uw zonneboiler te koppelen aan de inductie CV heeft u altijd een warme woning en voldoende warm water en bespaart u tevens aanzienlijk op uw energierekening. We installeren de opstelling zodanig dat het door de zon ‘gratis’ verwarmde water rechtstreeks in de accumulator van de CVi gebracht wordt. De inductie zal alleen maar bij verwarmen indien dat nodig is. En bij verwarmen met gas is daarna niet meer nodig.

Klik hier onder voor enkele voorbeelden.

Indirect gestookte heteluchtverwarming

Een heteluchtverwarming biedt de nodige voordelen. U heeft geen radiatoren en u bent in staat uw woning relatief snel te verwarmen. Als u al een heteluchtverwarming heeft, dan wilt u deze daarom waarschijnlijk ook behouden.

De CVi vervangt uw indirect gestookte ketel zonder problemen en dankzij de inductietechniek verwarmt deze uw woning nog sneller dan u gewend bent. Met de inductie CV behoudt u dus de voordelen van uw heteluchtverwarming en kunt u profiteren van de voordelen van de inductie CV. Dus heeft u een indirect gestookte gasketel? Dan kunt u met de CVi ook van het gas af.

Het is helaas niet mogelijk de CVi in te zetten bij een direct gestookte heteluchtverwarming.

inductie cv ketel review schagen
Ga vandaag nog van het gas af

Binnen 1 dag vervangen we uw huidige gasketel voor een inductie CV.

U komt dus niet zonder warm water te zitten.

Offerte aanvragenContact
t