Aquarea warmtepomp:
warme radiatoren en zuinig in gebruik

Met de Aquarea is Panasonic er in geslaagd een warmtepomp te ontwikkelen die hoge temperatuur levert. Daarmee is hij geschikt om aangesloten te worden op uw bestaande radiatoren en kan de Aquarea iedere CV ketel probleemloos vervangen. De Aquarea L-serie verwarmt namelijk zelfs met 10 graden vorst  tot een watertemperatuur van 75 graden. U behoudt altijd een warme woning en kunt comfortabel douchen of van uw bad genieten! En u bespaart ook nog eens met gemak 50% op uw energiekosten*!

Kortom; geen gas, een warme woning en een laag energieverbruik! Benieuwd wat u kunt besparen? Vraag dan direct de vrijblijvende offerte aan. 

* uitgaande van de maximum toegestane energietarieven volgens het prijsplafond. Het voordeel kan oplopen naarmate uw stroomprijs lager ligt.

Inductie CV ketel van CVi
Hoog rendement met de CVi inductie CV, nederland binnen 1 dag van het gas

Snelle terugverdientijd en € 3.750,- subsidie!

Met de Aquarea bespaart u tot wel 80% op uw energieverbruik en fors op uw kosten. Dat is bijzonder welkom in een tijd waarin de energieprijzen enorm zijn gestegen.  Deze besparing merkt u direct doordat uw maandlasten direct gaan dalen. Zo heeft u uw investering al snel weer terugverdiend!

Daarbij kunt u nu  rekenen op een aantrekkelijke subsidie die kan oplopen tot wel € 3.750,-.  De benodigde ISDE subsidie is eenvoudig online aan te vragen. Vraag voor indiening altijd een vrijblijvende offerte bij ons aan zodat u exact weet waar u aan toe bent.

Aandacht voor milieu
met natuurlijk koudemiddel

Warmtepompen lijken een milieuvriendelijk alternatief voor uw gas CV installatie.  Onlangs werd echter bekend dat veel warmtepompen schadelijke F-gassen gebruiken als koudemiddel. Dit koudemiddel is nodig om de warmte uit de buitenlucht te halen. 

De Aquarea L serie gebuikt het natuurlijke koudemiddel R290. Mogelijke gassen die bij gebruik van dit koudemiddel vrijkomen tasten de ozonlaag niet aan. Dat is wel zo veilig voor u èn voor het milieu. De Aquareau is daarom een stuk milieuvriendelijker dan de warmtepompen zonder dit koudemiddel.

rooster voor hetelucht verwarming
Inductie Cv meteen warm water

Veilig warm water:
geen kans voor legionella

De Aquarea levert u niet alleen warmte, maar ook het warme water dat gebruikt wordt in uw keuken of sanitair. Dan speelt de veiligheid van u en uw gezinsleden een belangrijke rol. Om de schadelijke legionella bacterie geen kans te geven  moet de temperatuur van het water dat opgeslagen wordt voor gebruik boven de 50 graden verwarmd blijven.  Doordat de Aquarea altijd hoge temperatuur levert heeft u de zekerheid van veilig en schoon warm water en krijgt legionella geen kans.

 

All-in-one oplossing

De meeste warmtepompen leveren een lage temperatuur tot 55 graden. Met name bij koude dagen houdt dat in dat uw woning onvoldoende warm wordt en het rendement van de warmtepomp daalt. Net op het moment dat u de warmte nodig heeft. De Aquarea laa u niet in de kou staan en verwarmt uw woning ook in de winter. Ook zonder vloerverwarming of bijverwarming.

De  Panasonic Aquarea heeft een SCOP tot 5,12. Dat houdt in dat hij ruim 5 maal de warmte levert dan hij aan energie opneemt. U bespaart dus aanzienlijk op uw energierekening! En dat zonder een verlies aan warmte. 

Met de Aquarea heeft u een all-in-one energiezuinige oplossing in huis. Begin nu met besparen op uw warmtekosten! We maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

Onze modellen

De Aquarea is er in twee modellen. De bijzonder compacte Aquarea K-serie en de Aquarea L-serie met groot opslagvat. De binnenunit van de K-serie is slechts 60 x 60 cm groot. Daarmee is hij vrijwel overal in uw woning te plaatsen.

 De L-serie heeft een ingebouwde boiler van 185 liter en heeft een hoogte van 190 cm. De buitenunit heeft een omvang van 100 cm x 100 cm  en 34 cm diep. De buitenunit is dankzij de vormgeving met een geluidsniveau tussen de 55 en 59 dB opvallend stil. 

Beide units hebben energieklasse  A+ bij gebruik van bad, tot A+++ bij toepassing met vloerverwarming en een SCOP van 5,12.

 

 

Inductie CV ketel van in één dag van het gas af. Snel warm water is één van de voordelen.

Technische Informatie
Welke model past bij u?

Appartement
of tussenwoning

in een dag van het gas af met de cvi

CVi /6

Vanaf € 7.298,-
incl 45 L accumulator
èn met gratis slimme thermostaat twv € 290,40

Besparing op warmtevraag
tot 20%


CW Waarde
CW4/55 gr


Benodigde elektra voorziening
400v/3 x 25A/ 20A afgezekerd


Hoge temperatuur CV
geschikt voor radiatoren


Vermogen
6kW + 1,5 kW max


Geschikt voor
Radiator, vloer


Garantie: 10 jaar

Co/Co2 uitstoot: 0%

Straling vrij / EMC Gekeurd

 

Grotere tussenwoning
of hoekhuis

in een dag van het gas af met de cvi inductie cv ketel

CVi /9

Vanaf € 7.623,-
incl 45 L accumulator
èn met gratis slimme thermostaat twv € 290,40

Besparing op warmtevraag
tot 25%


CW Waarde
CW4/ 55 gr


Benodigde elektra voorziening
400v/3 x 25A/ 20A afgezekerd


Hoge temperatuur CV
geschikt voor radiatoren


Vermogen
9kW + 1,5 kW max


Geschikt voor
Radiator, vloer, convector
en hete lucht


Garantie: 10 jaar

Co/Co2 uitstoot: 0%

Straling vrij / EMC Gekeurd

CW4 getest erkend keurings instituut voor warmte en water apparaten.

Twee onder één kap
of vrijstaand

in een dag van het gas af met de cvi inductie cv ketel

CVi /12

Vanaf € 8.060,-
incl 45 L accumulator
èn met gratis slimme thermostaat twv € 290,40

Besparing op warmtevraag
tot 30%


CW Waarde
CW5/ 55 gr


Benodigde elektra voorziening
400v/3 x 35A/ 25A afgezekerd


Hoge temperatuur CV
geschikt voor radiatoren


Vermogen
12kW + 1,5 kW max


Geschikt voor
Radiator, vloer, convector
en hete lucht


Garantie: 10 jaar

Co/Co2 uitstoot: 0%

Straling vrij / EMC Gekeurd

Onze klanten aan het woord

Dankzij de snelle en professionele aanpak van In één dag van het gas! heb ik geen last meer van de stijgende gasprijs

Martijn uit Zuidwolde

In één dag van het gas is deskundig en zoekt altijd de beste oplossing voor de situatie.

Jan uit Tilburg

In één dag van het gas zet de klant echt centraal waarbij geen moeite hen teveel is.

Ans uit Sappermeer

Veelgestelde vragen

Moet ik een zwaardere aansluiting in de meterkast aanvragen voor de CVi?

Voor de 6/9kW is in de meeste gevallen geen verzwaring nodig als u al over een 3-fase aansluiting beschikt. Voor deze CVi modellen is een 3x25A aansluiting nodig die met 20A is afgezekerd. Voor de 12kW CVi is een 3x35A aansluiting nodig. Indien u al over de juiste aansluiting beschikt en de meterkast anders moet worden afgezekerd kunnen wij dit voor u verzorgen. Indien uw aansluiting moet worden verzwaard kunt u dit aanvragen bij uw netbeheerder.

Hoe lang heb ik garantie op de CVi?

Op de CVi zit 10 jaar garantie. Dat is twee maal zo lang dan de bij meeste warmtepompen en 5 maal zo lang dan u van een gas CV-ketel gewend bent. Bovendien heeft de CVi volgens onderzoek van de TU Eindhoven een verwachte levensduur van 25 jaar. Dat houdt in dat u 2 maal zo lang doet met de CVi dan met uw gas CV en tevens een langere levensduur heeft dan een warmtepomp kan geven. Daarmee bespaart u vervangingsuitgaven in de toekomst!

Waarom CW en geen COP waarde?

De prestatie van de CVi wordt uitgedrukt in CW ofwel comfortwaarde. Dit is een getest en ingeburgerde methode om te kunnen bepalen of een installatie wel of niet kan voldoen aan de behoefte van een huishouden. Het meest gezochte comfortniveau is CW4. Met een CW4 ketel wordt uw woning warm en kunt u lekker warm douchen of een bad nemen (120 liter in 11 minuten).

De COP waarde is een momentopname en laat zien hoeveel warmte een apparaat uit energie kan halen. Bij de warmtepomp is dat een probleem doordat de bron van de warmtepomp de buitentemperatuur is. Bij een lage temperatuur heeft de warmtepomp een lage COP en in de zomer een hoge. Uiteraard wordt de meeste gunstige, hoge waarde gebruikt in de productinformatie. Daarmee weet u echter niet of u uw woning voldoende warm kunt krijgen en of u voldoende warm water voor uw douche of bad heeft.

Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, gebruiken we daarom de CW indicatie. Net zoals u dat gewend bent van uw gas CV. Zo heeft instituut KIWA vastgesteld dat de meest gangbare uitvoering, de CVi9 een CW-waarde 4 heeft. Daarmee bent u dus verzekerd van een bovengemiddeld comfort met voldoende warmte en warm water voor een groot huishouden.

Hoe warm wordt het water met een CVi Inductie CV?

De CVi Inductie CV kan probleemloos heet water van 85 graden leveren. Levering tot 90 graden is ook mogelijk, maar kan leiden tot het uit- en aanschakelen van het systeem. Om dat te voorkomen is de CVi ‘begrenst’ op 85 graden. Dat is 5 graden warmer dan uw gas CV aan kan en maar liefst 30 graden warmer dan de meeste warmtepompen kunnen leveren.

Kan een CVi koelen?

Nee. De CVi doet exact hetzelfde als uw gas CV ketel. Koelen is dus niet mogelijk.

Hoeveel stroom verbruikt de Inductie CV ketel en wat betekent dit voor mijn energiekosten?

De CVi zal meer stroom verbruiken dan u gaat besparen door afscheid te nemen van uw CV-ketel. Het verschil is echter niet groot en u behoudt het comfort dat u van uw gas CV gewend bent. Wel vervalt de gasrekening direct en is het huis klaar voor de toekomst. Als u zonnepanelen plaatst of uw woning isoleert, dan gaat u nu al direct besparen op de verbruikskosten.

Kan de inductie cv ketel energie opslaan uit mijn zonnepanelen?

Indirect kan de CVi energie opslaan door overdag het water in de accumulator te verwarmen. Als u later warm water nodig heeft gebruikt u geen energie tot uw accumulator (buffervat) leeg is. Afhankelijk van het model kunnen buffervaten tot 200 liter geleverd worden.

De energie uit uw panelen wordt met andere woorden thermisch opgeslagen in water. Dat wordt helemaal voordelig als de salderingsregeling afbouwt. Volgens het laatste voorstel zal de saldering over 2,5 jaar afbouwen en is thermische opslag extra voordelig.

Wat is het formaat van de CVi en hoe wordt deze geplaatst?

De meest gebruikte opstelling van de CVi met 45L accumulator of warmteboiler is  200cm hoog, 100 cm breed en 45 cm diep. In deze opstelling is de warmwaterboiler onder het systeem geplaatst.

Er zijn echter andere opstellingen mogelijk. Zo kan de warmwaterboiler op verzoek ook aan naast de CVi geplaatst worden.

De CVi bestaat uit 2 delen; 1 voor uw CV en 1 voor uw warmwatervoorziening. Deze delen kunnen zowel boven elkaar (verticaal) als naast elkaar (horizontaal) worden geplaatst

De CVi heeft geen buitenunit. Daar hoeft u dus geen rekening mee te houden.

Hoe kan de CVi tot 30% besparen op mijn warmtevraag?

Via het inductiecircuit wordt vloeistof snel tot een hoge temperatuur opgewarmd. De warmte die bij dit proces vrijkomt wordt niet verspild maar hergebruikt. Door de verwarmde vloeistof in de boiler rond te blijven pompen wordt het tapwater op 60 graden voorverwarmt. Hierdoor is er veel minder energie nodig om heet tapwater te krijgen. Op deze manier wordt dezelfde energie tweemaal gebruikt; om heet water te leveren en om water in de boiler voor te verwarmen. Zo heeft de TU Eindhoven vastgesteld dat besparing op de warmtevraag oploopt tot 30%.

Ga vandaag nog van het gas!

Binnen 1 dag vervangen we uw huidige gasketel voor een inductie CV ketel.

U komt dus niet zonder warm water te zitten.

Offerte aanvragenContact
t